Race: Borzoi

Børnevenlig

Kræver daglig motion

Fælder hunden

Gør hunden

Førstegangsejer

Lydighed

Kræver pelspleje

Størrelse

God vagthundBorzoi - den russiske ulvehund

Den elegante russiske ulvehund med det skønneste sind. En borzoihund elsker at være hele familiens selskabshund, så længe familien er indstillet på at understøtte hundens ret store behov for aktivitet og oplevelser.

En borzoi er en hund til den aktive familie, der gerne vil have hunden med i det meste. Både inde og ude. Giver du din borzoihund dette, så vil du få en velafbalanceret, kælen og omsorgsfuld hund, der vil gå gennem ild og vand for sin familie.

Tilmed er den sjov og charmerende og vil vække opsigt på grund af dens smukke særprægede udseende.

Det er en tillidsfuld og loyal hund overfor sin familie, men den kan godt være en smule reserveret overfor fremmede.


Hvorfor vælge en borzoi hund?

Der er mange ting at overveje, når du skal finde din nye bedste ven. Det er nemlig vigtigt at hund og mennesker matcher. Og det er ikke alt. For hverdagen skal også matche hundens behov.

Nogle hunde har ikke et stort behov for motion og andre hunde har. En borzoi har et forholdsvist stort behov for både motion og oplevelser. Det er ikke kun benene der skal løbes trætte i løbet af en dag. Det skal den lille hundehjerne også. En borzoi er nemlig meget intelligent. Dette gør den også nem i forhold til indlæring og opdragelse.

Så er du aktiv ude, så er en borzoi gerne din glade følgesvend. Hunden har et jagtinstinkt, den gerne vil udfolde. Så er du jæger er det helt perfekt. Men andet kan også gøre det. Lange gå eller -løbeture, agility eller andre sjove aktivitetsformer er din kønne ulvehund gerne med på.

At lege pude i sofaen derhjemme er også en favoritting. Dens kærlige omsorgsfulde væsen gør den til en perfekt familiehund.

Borzoi har en meget mild personlighed og er altid yderst loyal overfor sin ejer.

Med dens elegante og charmerende udseende er det en hund, der vækker opmærksomhed, beundring og nysgerrighed.


Borzoi hunde - loyale jagthunde med minimal pelspleje

En borzoihunds pels er lang, silkeblød, lettere bølget og kræver ikke meget pelspleje. Dog er regelmæssig trimning og børstning nødvendig, så den smukke lyse pels ikke filtrer. Pelsen kan være hvid/gul, hvid/ulvegrå, hvid/lys fawn, hvid/rød fawn, hvid/brindlet og hvid/sort.

Borzoihunde bliver mellem 65-85 cm høje og vejer cirka mellem 35-48 kg.

Jagtinstinktet er stærkt hos en borzoihund. Samtidigt er den kendt for at være ekstrem hurtig. Det er vigtigt at være opmærksom på, så du ikke kommer ud i uhensigtsmæssige situationer, hvor din hund pludselig står med naboens kælekanin i munden.

Jagtinstinktet er så stærkt, at en borzoihund godt kan glemme alt om sin egen sikkerhed, når den får færten af et byttedyr. Dette gør at du som ejer skal være mere opmærksom end med mange andre hunde. Til gengæld får du den perfekte jagtpartner og nussehund i én med en borzoihund.


Borzoi hvalpe - kig med her

Hold øje med hvalpeportalen, hvis du leder efter en borzoihvalp. Hvalpelisten opdateres jævnligt. Du kan også ganske gratis oprette en hvalpeagent her på siden. Så får du besked, når der kommer borzoihvalpe til salg.

Vi er glade for at du undersøger racen, inden du anskaffer dig en hvalp, da der netop er stor forskel på de forskellige racers behov. Det er starten på et godt hundeliv at blive tildelt en så ansvarsfuld ejer.


Hund borzoi - historien bag Barzaja Sobaka

Rusland er oprindelseslandet for denne elegante ulvehund og den kan spores tilbage til 1100-tallet. Den blev brugt som hare, ræv og -ulvejæger i 1700-tallet.

Racen var ejet af det russiske aristokrati igennem flere hundrede år. Den russiske revolution stoppede avlen, da adelen jo selvsagt havde det svært i den periode. Der fandtes da kun én kennel med den smukke borzoihund. Det er fra denne alle nulevende borzoihunde stammer fra.

I 1800-tallet kom hunden så til Vesteuropa. Idag er hunden mest brugt som selskabshund hvilket den også egner sig perfekt til.

På russisk hedder borzoihunden: "Barzaja sobaka" - det betyder : "hund så hurtig som vinden."


Borzoi information

Samlet info om borzoihunden:

  • Personlighed: tillidsfuld, aktiv, omsorgsfuld, intelligent, udpræget jagtinstinkt, loyal familiehund, god til andre store hunde.
  • Vægt: 35-48 kg.
  • Højde: 65-85 cm.
  • Pelsfarve: alle farvekombinationer er tilladte undtagen med blåt og brunt.
  • Pelspleje: minimal. Kun regelmæssig trimning og børstning.
  • Egner sig perfekt til: jagt og selskabshund.
  • Krav til ejer: ejer skal være indstillet på at tilfredsstille hundens store behov for motion og oplevelser samt være opmærksom på en borzoihunds jagtinstinkt.

Kort sagt, så er en borzoihund til dig der elsker at være aktiv med din hund og samtidigt ønsker en loyal og kærlig ven i hverdagen. Både inde og ude.

Hundehvalpe til salg

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull terrier

Vores dejlige tæve (Nessi) har beriget os med 7 fantastiske & smukke hvalpe De er født D.23/10-2023 og er klar til deres nye hjem D. 18/12-2023. Sååå måske den helt perfekte “julegave” De er ...

7400 Herning

Pris : 15000kr.

Cane Corso italiano

Cane Corso Italiano

Lækre, blide, nysgerrige og dejlige hvalpe søger nyt hjem. De er chipmærket, vaccineret og fået ormekur. Kom forbi og mød disse fantastiske bamser. Jeg kan garantere at du bliver forelsket 😉

2630 Taastrup

Pris : 12500kr.

American Bully

American bully hvalpe

American bully classic/STANDARD hvalpe 6 super skønne og smukke hvalpe 3 drenge og 3 piger 😊 Moren er Leonhearts bella fra Belgien og er en standard Faren er Black Label Ax som er Europæisk C...

8800 Viborg

Pris : 24000kr.

Malteser

Smukke hvalpe sælges

Smukke hvalpe, som er klar til at flytte hjemmefra den 13 januar 2024. 3 tæver. 13.000kr pr stk 1 han 12.000kr Vi har både far og mor🐶🐶 Spørg gerne efter flere billeder.

6600 Vejen

Pris : 13000kr.

Coton de Tulear - Bomuldshund

Ægte bomuldshund

oton de tulear, hvalp, 5 uger gammel, salgklar 15/12 2023. Coton de tulear hvalp (hanhund). Vores Norr har fået et skønt kuld hvalpe på to, hvoraf vi sælger en af dem. Født den 20/10 2023. Han...

9530 Støvring

Pris : 13kr.

Bichon Havanais

lækreste hvalpe

te bichon havanais hvalpe 10 uger så klar til nye ejer. de er chippet vaccineret og dyrlæge undersøgt

7860 Spøttrup

Pris : 9000kr.

Shih Tzu

Skønne Jacktzu hvalpe

Vi er 2 skønne jacktzu piger som er på udkik efter de perfekte hjem. Vi er ud af et kuld på 4. Vores brødre har fundet dejlige hjem. Lige ni bliver vi kaldt Karoline og Kanel. Karoline er en hval...

6430 Nordborg

Pris : 9000kr.

Old English Bulldog

Skønne unikke Dalasi

alasi, helt unik, og ikke som alle andre. Hun er ikke lang-langpelset,(mammut) men bestemt heller ikke typisk OEB-pels , fluffy og silkeblød beskriver hende bedst Halvt OEB / Halvt Bjørn Leder e...

4900 Nakskov

Pris : 14000kr.