Hvilken hund passer til min familie.

En Køb af en hundehvalp må ikke være et impulskøb, da man ved købet siger JA til et nyt familiemedlem de næste 10-15 år. Der er mange forskellige hunderacer og ikke alle racer egner som til alle familier. Nogle hunderacer vil tilpasse sig og blive en del af familien uden videre mens andre kræver aktivering, motion, pelspleje mm.

Man bliver derfor nødt til at læse om de forskellige racer og når man har fundet en race man mener vil være et godt match, er det en god ide f.eks. at ringe og tale med en opdrætter.

Når dagen er kommet og man skal ud og se på de kære små hvalpe, så skal man ikke regne med at man selv kan vælge en hvalp. Mange opdrættere vil i dag gerne have en "ansøgning", hvor man fortæller om familien og de opgivelser hvor hunden skal vokse op. Ud fra ansøgningen vil opdrætteren herefter prøve at finde den hundehvalp i kuldet der passer bedst til lige netop din familie. Man skulle tro at når det var samme mor og far til et kuld hvalpe, så ville det være ret ens, men der ofte er meget stor forskel på de enkelte hvalpe i kuldet. Nogle bliver større end andre, nogle er mere nysgerrige, andre er aktive osv. Da opdrætteren bruger meget tid sammen med hvalpene, vil det også være opdrætteren der bedst kan finde den rigtige hvalp til familien.

Der findes desværre også hvalpefabrikker, et sted hvor der kun avles hvalpe for pengenes skyld uden der tages hensyn til at avl gerne skulle betyder en bedre race i næste generation og man kan ofte risikere vil man få en syg hvalp med hjem. Når I kigger på hvalp skal I også kigge på opdrætteren og de forhold som hvalpene lever under. Er hvalpene i stuen, i stalden eller et helt tredje sted. Brugere opdrætteren meget tid med hvalpene og hvordan er de blevet socialiseret. Hvis opdrætter ikke vil tale om sundheds check af forældre og hvalpe så er der måske noget galt. Det er ikke uanmindeligt at det koster 7-10.000kr for at for forældrene checket inden parring.
Så man man vælge hvalp og oprætter er det vigtigt man bruger sin sunde fornuft og mave fornemmelse. Det er trodsalt mange penge man giver til en opdrætter for en hvalp.